Vyberte možnost Stránka

Zdražujeme – NOVOROČNÍ „BOOM“

Zdražujeme – NOVOROČNÍ „BOOM“

Voda, naše nejzákladnější lidská potřeba začíná být čím dál cennější. A to můžeme být rádi, že si ji můžeme dovolit a že nám teče díky otočení kohoutku.  O její kvalitě jsme psali již v jiný příspěvcích, cena je ale více diskutovanější téma. S novým rokem 2020 pocítíme v našich peněženkách větší finanční zátěž. Voda je jedním z nich. 

O kolik?

Očekává se průměrné zdražení o 5 procent. V každém kraji České republiky je cena za jeden kubík různá. Nejvyšší cena je na Frýdlantsku (126 Kč/m3), naopak nejnižší je u Krnovských vodovodů a kanalizací (54,05 Kč/m3). Pro Prahu to bude zhruba 95 Kč. Ulehčit bychom si mohli daňovým snížením, tzn. že ze základní sazby DPH se přesune do snížené, ale skutečně nám to ulehčí? 

Jak ušetřit?

Možná si mnozí z vás říkáte, jak ještě více ušetřit. Třeba jste vy sami již začali podvědomě cítit, že voda není už tak obvyklá jako dříve. Respektive, že sami slyšíte z televizí, čtete v novinách a vnímáte, že jí je málo. A vlastně, že už ani tolik neprší. Když projíždíte auty kolem vodních toků nebo se procházíte, že ty břehy jsou mělké, že vody protéká méně a méně přes jezy. Jak více šetřit aniž bychom byli nějak ochuzeni? V hobby marketech můžete narazit na “úsporná řešení” pro vaše domácnosti. Většinou se jedná o dovoz, nejčastěji z Číny a kvalita odpovídá ceně. Upřímně, co očekáváte za 20-60 Kč čistého a nepříliš vábně vonícího plastu??  

Rádi bychom Vám představili kvalitní a dostupnou variantu pro všechny. Tímto řešením jsou české perlátory s 15-ti letou tradicí, tuzemskou výrobou a ruční kompletací. Osázené jsou na mnoho významných místech a jejich přínos pro vaše peněženky, snížení emisí – ohleduplné k životnímu prostředí a především hospodárnému šetření, je nevyčíslitelný. Vlastně je, úspora je 30-70 % vašich nákladů. Pro více info navštivte náš spřátelený web na https://waterfuture.cz/setrice/

Zdroj článku: Tým GoNature, zdroj cen: Seznamzpravy, Foto: Pixabay

O autorovi