Vyberte možnost Stránka

Mystické Bali

Mystické Bali

Bali je jedno z nejvíce oblíbených míst ostrovních destinací a prázdninových cílů mnoha lidí na indonéské souostroví. Domov starověké kultury, která je známá svou pohostinností, stejně tak jako exotické chrámy a paláce postavené vedle úžasných přírodních kulisách. Stravování zde představuje nekonečné možnosti exotické místní kuchyně.

Pýchou jsou zde ve vnitrozemí, tyčící se sopky a nedotčené džungle, které můžete vidět, ale nebudete chtít dlouho zůstat daleko od pobřeží. Mezi oblíbená plážová letoviska patří Kuta, Seminyak a Jimbaran, kde mnoho hotelů a vil má výhled na nejlepší místa pro surfování. Na druhou stranu pro klidné moře a východ slunce jsou nejlepší destinace Sanur, Nusa Dua a vzdálená Candidasa. Za to menší turistické oblasti Bali na východě a na severu nabízejí nádherná potápěčská místa v klidných zátokách a korálové zahrady se hemží barevnou mořskou biodiverzitou.

Toto místo je jedním z nejznámějších ostrovů v indonéském souostroví. Proto se ostrov stal domovem staré kultury, která je známá svou pohostinností.

Bali je ostrov Indonésie a nachází se 8 stupňů od rovníku v Jávském moři. Bali je provincie Indonésie a je přibližně 153 km široká a 112 km vysoká s celkovou rozlohou přibližně 5 780 km2 (2 231 km2). Provincie zahrnuje ostrov Bali a několik menších sousedních ostrovů, jako jsou Nusa Penida, Nusa Lembongan a Nusa Ceningan. Hlavní město Denpasar je největší město na Bali a nachází se na jihu Bali, které leží 1 míle (1,6 km) východně od ostrova Java, oddělené úzkou úžinou Bali.

Bali má populaci přibližně 4.22 milionu, přičemž většina lidí sleduje náboženství balijského hinduismu a zbytek po převážně islámském náboženství, i když na ostrově jsou pozorována i jiná náboženství včetně křesťanství.

Mezi hlavní etnické skupiny na Bali patří Balinese, Javanese, Madurese a Baliaga.

V průběhu mnoha let si Bali zasloužilo milost a kouzlo, protože zde lidé uchovali tento malý indonéský ostrov s velkou chválou a poctou nazývanou ostrovem bohů, posledního ráje, země tisíce chrámů a východem světla světa.

Pestrá krajina kopců a hor, členitá pobřeží a písečné pláže, svěží rýžové terasy a pusté sopečné svahy, které poskytují malebnou kulisu jeho pestré, hluboce duchovní a jedinečné kultuře, představující ráj na Zemi.

Surfování a potápění, velké množství kulturních, historických a paláců postavených proti ohromujícím přírodním kulisám jsou některé z jeho hlavních atrakcí, které Bali jako světová špičková destinací má.

Autor: Monika Zítková

Zdroj: au.hotels.com, Foto: Pixabay

O autorovi