Vyberte možnost Stránka

Proč o sebe doma dbáme méně?

Proč o sebe doma dbáme méně?

Kolikrát už jsem to slyšela …

„Ten můj chlap se doma vyvleče do trenek nebo hnusných tepláků a já na něj musím koukat”

„Ta moje stará je hezká, jen když přijde od holiče, druhý den ráno vstane a vypadá zase děsně”

I já často zírám, v čem jsou některé mé známé schopny přivítat návštěvu. Děravá trička, 20 let staré tepláky, pod krkem stopy obědového menu za celý týden, mastné vlasy a pomalu ještě ospalky v očích. I muži však nezůstávají pozadu a ti ještě svůj nevalný vzhled často podpoří živočišným odérem, protože se přece koupali v neděli.

Proč máme tendence o sebe v domácím prostředí dbát mnohem méně?

V dobách našich maminek a babiček bylo oblečení málo a dědilo se po mnoho generací. Na hezké oblečení „do města” se muselo dávat pozor, protože často skýtalo pouze jeden, maximálně dva kousky. Nebyly hezké látky, nebylo pěkné oblečení a když jste měli velké štěstí a zámožnou tetičku v Německu dostali jste značkový a pěkně drahý kousek, který jste si na sebe ze strachu, že jej poničíte, radši nevzali.

Co nás však v dnešní době vede k tomu, být doma za onuci?

Je to zvyk. Pouhopouhý program. Někteří z nás jsou prasata a je jim jedno, co na sebe dají, ale některé z nás ani nenapadne, že by měli změnit myšlení.

Taky to souvisí s rostoucí sebeláskou. Jestliže se miluji, automaticky jsem přirahována k hezkým věcem, k harmonickému prostředí a k příjemným inspirativním lidem. Pak je nemyslitelné, abych na své milované tělo nedbala.

Už to není o penězích

V tento hojný čas už se nemůžete vymlouvat na to, že na hezké věci nemáte peníze. Hezké věci dnes koupíte za minimální peníz, second handy jsou plné i krásných nových věcí a když se na to zaměříte, jsou dnes velmi moderní swapy, kde přijdete a vezmete si co se vám líbí zcela zdarma. A že tam teda bývají parádní kousky!

Je to opět o našem nitru

Jak hezká jsem uvnitř, tak hezká jsem navenek. Platí pro muže i ženy. A slovem hezká nemám na mysli modelkovský vzhled, vlasy do půl pasu a tvářičku jako Celeste Buckingham. Znám mnoho, zdánlivě netradičních obličejů, které by mohly být nazvány jako ošklivé, ale majitel té tváře je tak nádherná bytost, že jeho vnitřní záře okrásní vše okolo!

Pro toho doma chci být nej

Je rozdíl, jestli z postele vstanu v hnusném ošuntělém tričku, nebo v příjemné noční košilce. Chci se svému partnerovi líbit. Chci se líbit sobě. Když projdu kolem zracadla, nechci se leknout. Je mi jedno, zda se líbím všem v obchoďáku nebo na plese. Ten nejdůležitější člověk (hned po mě) je vedle mě. Je darem, že se vedle něj mohu každé ráno probouzet. Vidí mě u snídaně, u oběda, u večeře. Vidí mě rozcuchanou, smutnou i podrážděnou. Když je však na mě hezký pohled, mozku se to líbí a vypouští laskavé hormony.

Můžete si volit, kým jste

Chtěli byste vedle sebe raději člověka příjemného na pohled nebo onuci? Nenechte se svést a pamatujte, že když se zamilujete, děláte vše proto, abyste pro partnera byli atraktivní. Nezapomínejte na to po zbytek svého společného života. Ať jste jeden pro druhého příjemnou a přirozenou ozdobou. Roztrhaná trika, vytahané tepláky, zápach a mastnotu jednou provždy odstraňte ze svých životů. Neznamená to, že musím chodit jako nagelovaný panák v džínách. Ale dbám na to, abych byl vždy čistý, upravený a nepáchnoucí tvor.

Zdroj článku: Vendula Kociánová , Foto: Pixabay

O autorovi