Vyberte možnost Stránka

Voda jako klíč ke zdraví

Voda jako klíč ke zdraví

VODA A JEJÍ PŮSOBENÍ NA LIDSKÉ TĚLO

Voda je nejdůležitější složkou lidského organismu, tvoří více než 95 % všech molekul v těle člověka. 

Ostatní molekuly, jako jsou bílkoviny, vitamíny, minerály, stopové prvky, tuky apod. jsou v těle zastoupeny necelými 5 %. Většina lidí se zabývá především výše zmíněnými 2 až 5 % a často zapomíná na nejdůležitější a největší část lidského těla – na kvalitu používané a přijímané vody.

Voda je základní stavební látkou celého těla, z metabolického pohledu zajišťuje správnou funkci všech procesů a orgánů v těle, jako např. termoregulační procesy, odvod toxických látek, usnadňuje trávení, celkovou regeneraci organismu atd.

Z pohledu kvantové fyziky je voda základním bio-informačním prvkem celé přírody, zahrnujíce i lidské tělo. Při pohledu na naši planetu Zemi vidíme toto vzájemné propojení velmi výrazně – 2/3 povrchu tvoří oceány, další část vody tvoří řeky, jezera, voda obsažená v půdě, rostlinách, živých organismech apod. My lidé, jsme s přírodou ve vzájemné symbióze, můžeme si tedy dovolit tvrdit, že stav vody v přírodě přímo odpovídá stavu vody v lidském těle. Co vyzáříš, to dostaneš zpět. Co jsme do přírody poslali, to nám vrací.

Jak kvalitní a čistá voda ovlivňuje naše zdraví?

Pitný režim je pro lidské zdraví důležitý, ale množství vypité vody tvoří pouze část přijatého celkového objemu vody za den.

Mytí a sprchování tvoří podstatnou část příjmu vody, která se vstřebává pokožkou do těla. Je tudíž nanejvýš nutné, uvědomit si fakt, že více než 70 % všech látek obsažených ve vodě, se dostává touto cestou přímo do krevního oběhu, následně do všech orgánů v těle. Při dalších činnostech, kromě již zmíněných, používáme vodu k vaření, mytí nádobí, praní, zalévání zahrádky apod. Zalévání plodin kvalitní a čistou vodou, které konzumujeme, bychom také měli věnovat nemalou pozornost. Voda, obsažená v rostlinách a půdě ovlivňuje kvalitu potraviny v celém potravinovém řetězci. Důvodů, proč zvýšit pozornost na kvalitu vody, kterou si do těla pustíme, je velmi mnoho…

„Voda ovlivňuje celý náš život a je jen na nás, jakou kvalitu života si zvolíme.“

 Zdroj článku: Zdeněk Čermák, majitel společnosti New Human Solution